Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

PythonTutor: χρήσιμο εργαλείο για κατανόηση της Python

 Είναι αλήθεια ότι υπάρχει αρκετό υλικό (βιβλία,βίντεο κλπ) και μάλιστα δωρεάν για εκμάθηση προγραμματισμού. Είναι μερικά εργαλεία όμως που ξεχωρίζουν. Ένα από αυτά είναι η ιστοσελίδα pythontutor.com
 
 Το Python Tutor δεν είναι μια ακόμη σειρά από tutorials για την Python. Είναι ένα online εργαλείο όπου μπορείτε
να τρέξετε τον κώδικά σας και να τον δείτε οπτικοποιημένο.  Ο σκοπός του είναι να σας βοηθήσει να κατανοήσετε τον τρόπο που λειτουργεί η Python ή ο αλγόριθμος που προσπαθείτε να υλοποιήσετε . Καθώς τρέχετε τον κώδικά σας θα σας εμφανίσει με παραστατικό τρόπο τα αντικείμενα που δημιουργήσατε, τον τρόπο που αλλάζει το περιεχόμενό τους  και όλα αυτά σαν animation σύμφωνα με τη σειρά εκτέλεσης των εντολών.
 Δοκιμάστε το ξεκινώντας με μια απλή for ή τρέξτε τον αλγόριθμο φυσαλίδας για να τον κατανοήσετε καλύτερα. Το Python Tutor, ως εκπαιδευτικό εργαλείο θα σας  σας βοηθήσει να θυμάστε καλύτερα τις εργασίες που ετοιμάζεται και τα παραδείγματα που μελετάτε. Μπορείτε να δείτε τί συμβαίνει στον υπολογιστή σας σε κάθε βήμα του προγράμματός σας και να επιλέξετε το σημείο που θέλετε να εστιάσετε.
 Εκτός όμως από το ρόλο του ως βοήθημα, δίνει τη δυνατότητα να δικτυωθείτε με εθελοντές από όλο τον κόσμο και να βρείτε online βοήθεια για τον κώδικά σας  σε πραγματικό χρόνο.
Σύμφωνα με τον ιστότοπο οι ίδιες λειτουργίες προσφέρονται και για τις εξής γλώσσες:
Java, C, C++, JavaScript, και Ruby.
Χωρίς αμφιβολία, το Python Tutor είναι ένα εργαλείο που αξίζει να δοκιμάσετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Gadgets